De Midden Nederland Hallen 2.0 is officieel geopend!

Hoe vernieuw je een evenementenlocatie op spectaculaire wijze? De Midden Nederland Hallen hebben deze week een volledig gemoderniseerd complex gepresenteerd, inclusief een nieuwe theaterhal en de hoogste evenementenkas van Nederland. Door de centrale ligging aan de A30 is de kans groot dat deze locatie snel populair zal worden bij eventbureaus en organisatoren.

Theaterhal met vijf flexibele opstellingen
De gloednieuwe theaterhal biedt rijdende tribunes en vijf verschillende opstellingsmogelijkheden. Waar je in een standaard theater vastzit aan één opstelling, heb je hier de keuze. Wil je tijdens de pauze van opstelling veranderen, bijvoorbeeld naar een Lagerhuis-opstelling? Eén druk op de knop en het is geregeld. De mobiele LED-walls zorgen bovendien voor variabele decors, wat elke setting uniek maakt.

De hoogste evenementenkas van Nederland
Een andere blikvanger zijn de twee nieuwe kassen die via een loopbrug met elkaar verbonden zijn. Het hoogste punt van de kas reikt tot 14 meter, en dankzij de grote ramen valt er een overvloed aan natuurlijk licht binnen. Het interieur met veel groen creëert een rustgevende, open sfeer, ideaal voor netwerkevenementen, diners of congressen.

Industriële evenementenhal met plug & play-mogelijkheden
Ook de bestaande evenementenhal kreeg een flinke opknapbeurt. De hal is nu nog beter geschikt voor congressen, bedrijfsfeesten en andere grote bijeenkomsten. Nieuwe barren en foodcorners zijn toegevoegd aan de plenaire zaal, en er is een vide gebouwd waar subruimtes worden gecreëerd. Daarnaast wordt het Grand Café omgevormd tot foyer met extra subruimtes, wat een naadloze overgang mogelijk maakt tussen plenaire programma’s en break-out sessies.

Feestelijke heropening
Op 19 september werd de vernieuwde Midden Nederland Hallen feestelijk heropend met een spectaculaire avond voor ruim 1600 gasten. De genodigden werden ontvangen in de prachtig verlichte evenementenkas en konden als een van de eersten genieten van de musical 40-45. Daarnaast kregen ze een exclusieve sneak-preview van de vernieuwde locatie. Timo Kruft vatte de renovatie samen: “In slechts acht maanden hebben we iets neergezet waar we ontzettend trots op zijn.”

Duurzame XXL-locatie
Met de uitbreidingen is het vloeroppervlak van de Midden Nederland Hallen gegroeid tot meer dan 15.000 vierkante meter, verdeeld over 5 grote zalen en meer dan 15 subruimtes. Daarmee behoort het complex nu tot de grootste evenementenlocaties van Nederland, zonder dat het benauwend aanvoelt. Door de veelzijdigheid van het gebouw is het geschikt voor zowel kleine evenementen vanaf 100 personen als grote bijeenkomsten. Ook op het gebied van duurzaamheid is er flinke vooruitgang geboekt. Er zijn nu meer dan 3.000 zonnepanelen en accu’s voor de opslag van duurzame energie. Daarnaast wordt er gekoeld en verwarmd met energie uit de bodem, en zijn de techniek, catering en inrichting in-house geregeld, wat het aantal transportbewegingen beperkt.

Meer lezen?

Contact opnemen

Heb je vragen over de regio Arnhem, het Rijk van Nijmegen of de Veluwe als zakelijke bestemming of ben je op zoek naar aanvullende informatie? Dan kun je contact opnemen door het contactformulier in te vullen. We komen er zo snel mogelijk bij je op terug!

Contactformulier